Hi everybody,
By the way.
Do you know Wagashi?
Japanese sweets you eat at a tea ceromony.
So beautiful.
I'm just making some.
Here is the recipe
Gyûhi
100 g Klebreismehl (I don't know the english word. It's flour of sticking rice)
100g Zucker (Sugar)
100ml Wasser (Water)
Kartoffelstärke (potatoe starch)
You have to resolve the Sugar in the Water by low temperature.
Then you have to slooowly mix in the flour. Be careful there are no glots.
Agitate it untill it builds long filaments.
Then put it into a bowl or a plate strewed with potatoe starch.
Let it cool down.
Ready.
Löst den Zucker bei niedriger Temperatur komplett im Wasser auf.
Dann rührt ihr laaanngsam das Klebreismehl unter. Aufpassen, dass sich keine Klümpchen bilden. Rührt das ganze bis es lange Fäden zieht.
Dann füllt ihr es in eine Schüssel oder einen Teller der mit Kartoffelstärke bestreut ist.
Auskühlen lassen.
Fertig.
Shiroan
250g Weiße Bohnen (Butter Beans)
100g Zucker (Sugar)
1pr Salz (A pinch of Salt)
Wasser (Water)
You have to inlay the butter beans in Water for about 12 hours. Do it over night. ^^
Then cook it and remove the foam the beans are building until there is no new foam coming. (about 5 minutes)
Let them cook for about 45 - 50 minutes so they get soft.
Then crush the beans (push them through a colander).
Pour the bean paste on a clean towel. Squeeze out all of the water.
Put the paste into the pot and ad Sugar and Salt. Mix it efficiently until the Sugar and the Salt disappear.
Let it cool down.
Ready.
Legt die weißen Bohnen über nacht (etwa 12 std.) in Wasser ein.
Kocht sie und hebt den Schaum ab bis sich keiner mehr bildet (ca. 5 min).
Dann kocht ihr die Bohnen etwa 45 - 50 minuten weich.
Schüttet sie aus dem Topf in ein Sieb und drückt sie dadurch in ein sauberes Handtuch.
Wenn ihr kein Sieb mit so kleinen Löchern habt könnt ihr sie auch so zerdrücken.
Presst mit dem Handtuch das ganze wasser aus der Bohnenpaste.
Tut sie dann in einen Topf und fügt salz und Zucker hinzu. Rührt das Ganze bis Salz und Zucker sich aufgelöst haben.
Abkühlen lassen.
Fertig.
Nerikiri
150 g Shiroan
10 g Gyûhi
Cook the Shiroan till they are soft then ad the Gyûhi until it totaly admixed.
Let it cool down again.
Ready.
KKocht die Shiroan bis sie weich sind und vermischt sie gründlich mit dem Gyûhi.
Lasst es abkühlen.
Und fertig.
Now you got the dough for your Wagashi.
Jetzt habt ihr den Teig für eure Wagashi.
Just buy red bean paste (sweetened) for the charge.
Jetzt müsst ihr nur noch rote Bohnenpaste (gesüßt), für die Füllung kaufen.
Be creative!
Tora
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